Na venkov patří retro nábytek

Starý nábytek zraje jako víno. Kávu si vychutnáte u stolu, který pamatuje vaši prababičku. Oči nad knihou se vám zavřou v křesle, kde pochrupoval váš strýček. Z parádní spíže vytvoříte unikátní botník. A taková stolička u kuchyňských kamen je doslova nezbytností. Venkovu prostě vintage a rustikální styl sluší. Podívejte se!

Žít na venkově je potěšení. Půdy starých chalup bývají plné pokladů, a to pak velebíte předky, že nic nevyhodili. Dnešní doba přeje renovacím, recyklaci a opětovnému využívání nábytku, který je parádní i praktický. Nemusí přitom sloužit k původnímu účelu, pro který byl vyrobený. Vezměte do ruky třeba takovou židli a pokochejte se. Sedět na ní už třeba nebudete, ale to neznamená, že ji nevyužijete jinak.

Kde sehnat rustikální a retro nábytek

Třeba ale nemáte to štěstí a půda vaší staré chalupy je prázdné. Zkoumáte fotografie z let dávno uplynulých a říkáte si, kam se poděla ta šatní skříň, malovaná truhla, rustikální stůl nebo stařičký sekretář. Dosloužily, nebo se už prostě nehodily? A vy přesně víte, jak byste je využili. Že by ta bezvadná skříň s ornamenty pojala všechnu vaši garderobu a ještě by kouzelně oživila vaši ložnici. Možností, kde sehnat rustikální, vintage nebo retro nábytek je víc.

Tipy na nákup:  Buďte plni energie i na podzim. Pořiďte si venkovní vířivku, která rozproudí krev a uvolní bolavé svaly

Rozhoďte sítě. Ptejte se známých, zdůrazněte, že ten stolek po babičce vyhazovat nemusí, protože by se vám zamlouval. Prostě dejte najevo, že po starém nábytku pátráte – zmiňte se v hospodě, na sociálních sítích, podejte inzerát, vylepte plakáty…

Prozkoumejte internet

Bez nadsázky se zde prodává vše. Prohlédnout si můžete třeba zánovní rustikální nábytek z Holandska, který je jako stvořený pro venkovský interiér.
Zajděte do antiku, frcu nebo starožitnictví. Navštivte bleší trhy nebo bazary. Mezi nepotřebnými a ošklivými věcmi na vás občas vykoukne poklad – třeba v podobě stolku ve stylu art deco.

Vintage nábytek v interiéru

Podívejte se, jak sladit starobylý nábytek s moderním interiérem a jak ho můžete ve svém venkovském domě využít.

Stolička jako stolek
Vintage stolička poslouží třeba jako odkládací stolek.

Kamna i jako dekorace
Stará kamna, ve kterých lze topit i na nich vařit, se vracejí zase do chalup. Ušetří energii a poslouží i jako dekorace.

Tipy na nákup:  Vzdušné schodiště je moderním trendem

Každý kousek najde využití
Když zařizujete dílničku, využijte i starý a rozbitý nábytek. Vypadá to stylově.

Židle jako dekorace
Vintage nábytek využijte i jako dekorace. Téhle židli patina sluší.

Zásuvka ze starého stolu
Když najdete jen zlomek z rustikálního starobylého nábytku, nevyhazujte to. Takové využití najde třeba stará zásuvka.

Na venkov patří retro nábytek
Na venkov patří retro nábytek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *